
انواع کاندوم از نظر جنس
کاندوم ها از دیرباز با مواد لاستیکی یا از غشاهای حیوانی تهیه میشدند. در گذشته صرفا از کاندوم برای پیشگیری از بارداری ناخواسته استفاده میشد. با پیشرفت علم پزشکی، استفاده از کاندوم علاوه بر پیشگیری تبدیل به یک ضرورت بهداشتی شده است. به همین دلیل در دهههای اخیر تحقیقات زیادی در حوزه تولید کاندوم انجام شده است. افزایش ایمنی و لذت در استفاده از کاندوم هدف اصلی تمام این پژوهش ها بوده است. در این مقاله انواع کاندوم از نظر جنس را برای شما معرفی خواهیم نمود.
1- کاندوم لاتکس
آغاز تولید کاندوم از جنس لاتکس به حدود سال 1920 برمیگردد. تولید این ماده شامل یک فرآیند مغروق سازی لاستیک در آب میباشد. اولین کاندوم لاتکس توسط کمپانی یانگز رابر تولید شد. آنها کاندوم را به صورت عمده تولید میکردند و این کاندوم لاتکس بسیار ارزان تولید میشد. این کمپانی لاتکس لندنی اولین تولید کننده کاندوم لاتکس است و هنوز هم با برند دیورکس به فعالیت خود ادامه میدهد و یکی از پیشروترین برندها در این حوزه است.
اولین خط تولید کاندوم لاتکس در همین سالها ایجاد شد و علیرغم هزینه های زیادی که برای این کمپانی داشت، هزینههای تولید را بسیار کاهش میداد. به دلیل همین هزینههای گزاف ایجاد خط تولید بسیاری از کمپانیهای تولید کاندوم، با ظهور لاتکس از دور خارج شدند. در آغاز کار بسیاری از این کاندوم های لاتکس دچار نشتی میشدند و به خوبی عمل نمیکردند تا این که FDA کاندوم را به عنوان یک دارو معرفی کرد و تست هایی را برای شرکتهای تولید کننده کاندوم تعیین نمود تا بر روی محصولات خود انجام دهند.
بعد از شیوع ویروس بیماری AIDS و بیماریهای مقاربتی لزوم استفاده از کاندوم به شدت افزایش یافت و تعداد کاربران آن روز به روز بیشتر شدند. به همین دلیل در حال حاضر کمپانیهای بسیار زیادی هستند که در حوزه تولید کاندومهای لاتکس فعالیت دارند.
2- کاندوم پلی اورتان
پلی اورتان یا پلی یورتان polyurethane از دیرباز در تولید برخی از لوازم بهداشتی در حوزه سلامت و درمان مورد استفاده قرار میگرفته است اما ورود این ماده به حوزه تولید محصولات پیشگیری کننده و کاندوم در دهه 1980 و پس از شیوع بیماری AIDS صورت گرفت. این ماده در واقع یک پلیمر همه کاره است. در اواسط این دهه اولین کاندوم پلی اورتان قابل اعتماد تولید شد و در سال 1990 امتیاز تولید این نوع کاندوم به شرکت بین المللی لندن که تولید کننده برند دیورکس بود فروخته شد. این شرکت چهار سال برای تحقیق و توسعه این محصول زمان صرف کرد و در نهایت در سال 1996 اولین کاندوم پلیاورتان را وارد بازار نمود.
در سالهای بعد مشکلات بسیاری بر سر راه این نوع از کاندوم قرار گرفت و به دلیل سخت گیریهای FDA این نوع کاندوم آن طور که باید نتوانست جایگاه خود را در بازار بیابد. در نهایت پس از انجام آزمایشهای انسانی FDA این نوع از کاندوم را به عنوان کاندوم بدون لاتکس ضد حساسیت مناسب برای کسانی که نسبت به لاتکس آلرژی دارند معرفی نمود.
با توجه به شیوع بسیار زیاد حساسیت به لاتکس، کاندومهای پلی اورتان طرفداران زیادی پیدا کرده اند و در بسیاری از کشورهای جهان فروخته میشوند. با توجه به تولید این کاندوم ها از ماده گران قیمت پلی اورتان، قیمت آنها نسبت به کاندوم های لاتکس بسیار بالاتر است و تکنولوژی آن نیز در انحصار برخی شرکت های بزرگ تولید کننده کاندوم قرار دارد.
با توجه به میزان مصرف این نوع کاندوم بسیاری از برندهای بزرگ کاندوم نیز به صورت مجزا به تولید این نوع کاندوم نپرداخته اند و تولید این محصول برای برند خود را برون سپاری نموده اند. برای نمونه کاندوم های پلی اورتان TROJAN SUPRA و DUREX DELUXE توسط شرکت ساگامی تولید میشوند. خوشبختانه کاندوم های ساگامی در ایران وارد میشوند و براحتی از طریق فروشگاه های آنلاین مانند فروشگاه سیسیلی و فروشگاه دیجی کاندوم قابل خرید هستند.
3- کاندوم پلی ایزوپرن
کاندومهای پلی ایزوپرن یک آلترناتیو برای داشتن رابطه جنسی ایمن برای کسانی هستند که به لاتکس حساسیت دارند. این کاندومها نسبت به پلی اورتان خاصیت کشسانی بیشتری دارند. به همین دلیل اغلب افراد معتقدند که در استفاده از این کاندومها پروفیل انتقال حس شباهت بسیار زیادی به کاندومهای لاتکس دارد. دلیل این موضوع نیز این است که پلی ایزوپرن یکی از مشتقات لاتکس است. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا یکی از مشتقات لاتکس به عنوان یک گزینه برای کسانی که به لاتکس حساسیت دارند معرفی میشود؟
پاسخ بسیار ساده است. اغلب کسانی که به کاندومهای لاتکس حساسیت دارند در واقع به خود لاتکس حساسیت ندارند. لاتکس طبیعی از درختان استخراج میشود و در ساخت دستکش، کاندوم و سایر محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. لاتکسی که این محصولات از آن تولید میشوند، اغلب به پروتئینهایی از درختان استخراج لاتکس آلوده هستند. مشخص شده است که اغلب افراد به یک یا چند نوع از این پروتئینها حساسیت دارند نه به لاتکس.
ماده پلی ایزوپرن برخلاف لاتکسهای معمولی که در ساخت کاندوم های رایج بازار مورد استفاده قرار میگیرند، در محیط پاک آزمایشگاهی تولید میشود. بنابراین مانند لاتکسهای معمولی به این پروتئینها آلوده نمیباشد. این محصول مشخصات بسیار نزدیکی به لاتکس دارد. چیزی که این محصول در خود ندارد محصولات همراه لاتکس است که منجر به مشکلات بیولوژیکی جزئی در برخی افراد میشوند. به همین دلیل است که این محصول شباهت بسیار زیادی به لاتکس دارد. در واقع پلی ایزوپرن یک نسخه پاک از همان ماده ای است که کاندومهای لاتکس از آن تولید میشوند. اما پلی اورتان یک پلیمر کاملا متفاوت است و به همین دلیل خاصیت کشسانی لاتکس را ندارد و این یکی از نقاط ضعف پلی اورتان به شمار میآید.
اگر به لاتکس حساسیت دارید و به دنبال محصولی برای یک رابطه ایمن و لذت بخش میگردید بهتر است یک بار کاندومهای پلی ایزوپرن را تهیه و استفاده کنید. این نوع کاندوم ها به دلیل قیمت پایین تر نسبت به کاندومهای پلی اورتان میتواند انتخاب بسیار خوبی برای افرادی باشد که توان خرید کاندومهای پلی اورتان را ندارند. البته بسیاری از مردان نحوه فیت شدن این دست کاندومها را به کاندومهای پلی اورتان ترجیح میدهند هر چند ضخامت این نوع از کاندومها نسبت به کاندومهای پلی اورتان به طور محسوسی بالاتر است. شاید به نظر عجیب برسد که دانشمندان یک کاندوم بدون لاتکس بر پایه لاتکس را ابداع کردهاند، اما بعد از اولین استفاده قطعا این موضوع برایتان ملموس خواهد شد.
در حال حاضر تنها برند تولید کنندهی این نوع از کاندوم برند SKYN از شرکت لایف استایلز میباشد. هرچند این محصولات نسبت به کاندومهای لاتکس خیلی گرانتر هستند اما نسبت به کاندومهای پلی اورتان خیلی ارزانتر هستند. به همین دلیل برای کسانی که به لاتکس حساسیت دارند انتخاب بسیار مناسبی به شمار میروند.
این کاندومها در تمامی انواع رابطه جنسی از جمله واژنی، دهانی و مقعدی قابل استفاده هستند. یک نکته بسیار مهم در مورد این نوع کاندوم این است که بر خلاف کاندومهای لاتکس با همه انواع لوبریکنتهای واتربیس (water based lubricants) و سیلیکون بیس (silicone based lubricants) سازگار هستند اما نمیتوان از لوبریکنتهای پایه روغن (oil base lubricants) همراه آنها استفاده کرد زیرا خطر پارگی کاندوم را تا حد بسیار زیادی افزایش میدهد.
در سال 2008 سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) قدرت پیشگیری این نوع از کاندوم در مقابل بارداری ناخواسته و بیماریهای مقاربتی را تایید کرد.
4- کاندوم پوست بره یا پوست روده گوسفند
این نوع از کاندوم را میتوان به عنوان کردوکودیل کاندومها هم شناخت. در اولین نگاه بسیار مسخره به نظر میرسند اما بعد از اولین استفاده قطعا طرفدار و عاشق این نوع خواهید شد. این نوع از کاندومها به جای پلاستیک و لاتکس از پوست روده بره ساخته شده اند، بنابراین همرنگ پوست هستند. کسانی که از این نوع کاندوم استفاده کردهاند معمولا میگویند که دیگر هیچ کاندوم دیگری را استفاده نخواهند کرد. این نوع از کاندومها بدون لاتکس بوده و احساس فوق العاده قوی و دوام بسیار بالایی دارند و برای مردانی که مشکل زودانزالی ندارند بسیار فوق العاده هستند.
کاندوم های پوست بره یا Lamb بوی خاصی نیز دارند که در هنگام استفاده ممکن است به مشام برسد. تنها موردی که در مورد این نوع از کاندوم باید در نظر گرفته شود این است که علیرغم جلوگیری از بارداری، در مقابل STDها حفاظت نمیکنند و لذا استفاده از آنها تنها برای همبستر شدن با همسر پیشنهاد میشود. این نوع از کاندوم در حال حاضر تنها توسط برند تروجان تولید میشود.
شکل و هندسه های مختلف و هیجان انگیز در کاندومها در مقاله دیگری به نام “انواع کاندوم از نظر شکل و طراحی” مورد بررسی قرار گرفته است.